tisdag 30 mars 2010

Vårfina Tisdag



Då var det Tisdag, en underbart fin vårdag med sol och värme. Min dag började tidigt då jag skulle till Växjö till en specialist tandläkare. Min lilla snäcka var hemma hos moster L. Dom hade lekt, busat och varit ute på promenad. En mysig dag med med snäckans moster. Självklart när jag var i Växjö en snabb runda så kunde jag inte låta bli att köpa lite fina kläder och skor till vår lilla älskling. Så det blev en tröja från H&M, en t-shirt från lindex och en huvtröja från Nova Star och ett par Hello Kitty skor från Din Sko.

I eftermiddag när snäckan sov tittade jag på ett program på tvn som hette Bulgariens övergivna barn. Fy vilken hemsk dokumentär, det var det värsta jag sett hur dom behandlade barnen. Det handlade om ett barnhem i Bulgarien där det bor många barn som dom kallar det, oönskade barn. Som lider av olika sjukdomar och handikapp. Där föräldrar lämnat barn för att det är `fel` på dom och vill inte ha dom eller inte klarar av att ta hand om dom hemma pga sjukdomar Men på barnhemmet tog dom inte hand om dom stackars barnen som var undernärda då dom inte fick tillräckligt med näringsrik mat och vissa barn var så svaga pga av det att dom inte klarade av att gå, så dom blev sängliggande. Nästan alla barn var som skinn och ben, deras små ben liknade två smala pinnar. Det enda personalen gjorde var att tvätta dom, bytte blöja och mata dom med det lilla dom fick var, men dom fick ingen kärlek eller special vård. Tex sjukgymnast,medicin eller undervisning. Dom flesta kunde inte ens prata för dom visste inte hur man skulle göra. Och regeringen i Bulgarien tyckte att detta var ett värdigt liv och att barnen hade det bra på barnhemmet. När man tittat på dokumentären känner man sig lyckligt lottad att man har det så bra, men jag kan inte fatta att det ska få gå till på detta viset. Ingen ska behöva leva på det viset som dom stackars barnen gjorde. Vissa barn blev t.o.m slagna av personalen. Det är ju människor dom har ansvar för, men för dom var det som ett förvarings hem. Där dom bara ska var tills dom dör utan att ta väl hand om barnen med omsorgsfull vård, bra sjukvård och bra näringsrik mat. Men tyvärr ser det nog ut på detta viset på många barnhem i världen. Det är fruktansvärt! Uch Uch Uch... Blir ledsen bara jag tänker på dom stackars hjälplösa barnen..


I kväll blir det massa mys med min älskade lilla familj!! All kärlek till er, ni är det finaste och värdefullaste jag har :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar