Ha en bra dag vänner!


Per Morbergs biffstek med smörslungad lök
Antal portioner: 4
Ingredienser:
4 skivor (à 180 g) hängmörad utskuren biff
6–8 gula lökar
100 g smör
1 msk råsocker
2 dl kalvfond
salt och nymalen peppar
½ dl hackad persilja till garnering
Gör så här:
1. Skala och skiva löken. Stek den på medelvärme i hälften av smöret och tillsätt sockret.
2. Slå över fonden när löken är mjuk och har fått fin färg. Låt koka ihop till en mustig steksky. Smaka av med salt och peppar.
3. Banka ut biffarna något med en köttklubba eller liknande till 1 cm tjocklek. Salta och peppra biffarna.
4. Stek dem sedan i resten av smöret i en stekpanna på hög värme, 2–3 minuter på varje sida (biffarna ska vara rosa inuti).
5. Häll skyn över biffarna, lägg på den stekta löken och strö över hackad persilja. Serveras med kokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar